Waarom ruik ik mijn wasparfum niet?

Waarom ruik ik mijn wasparfum niet?

Waarom ruik ik mijn wasparfum niet? Je hebt heerlijke wasparfum gekocht, maar na het wassen ruik je het niet. Super frustrerend. Gelukkig is het ongeveer de helft van de tijd op te lossen, bij de andere helft.. Tja.. daar werkt de apparatuur vaak niet mee en dat vervang je ook niet zomaar even. Heel jammer! De meeste moderne wasmachines draaien om zuinigheid. Stroom en gas kost al genoeg, dus daar willen we niet onnodig geld aan uitgeven. Bij deze zuinige wasmachines gaat het dan ook meestal altijd goed. Toch kan het gebeuren dat het niet helemaal uit de verf komt en dan hebben wij nog een aantal tips die je kunt uitproberen! 

 

TIP: Ontdek & bekijk hier de beste wasparfum en profiteer van 10% korting dankzij de kortingscode: BLOG

Waarom ruik ik mijn wasparfum niet? 

  1. De wasmachine gebruikt te veel spoelingen. Wanneer je wasparfum gebruikt, adviseren wij maximaal 2 spoelingen per wasbeurt. Hoe meer spoelingen, hoe meer water de wasmachine verbruikt. Dat is niet alleen niet duurzaam, het spoelt ook je wasparfum steeds een beetje meer weg.  
  2. Je gebruikt te veel of te weinig wasmiddel. Wanneer je kleding niet schoon is kan de wasparfum zich niet goed hechten, maar ditzelfde geld wanneer je te veel wasmiddel gebruikt. Dan zit er te veel zeep aan de kleding gehecht waardoor er geen ruimte meer is voor de wasparfum. Probeer je daarom altijd aan de aanbevolen dosering te houden voor het wasmiddel. 
  3. Je gebruikt een grotere wasmachine dan 5 kilogram en voegt hierdoor te weinig wasparfum toe of je stopt de wasmachine te vol. Ook bij dit puntje is het belangrijk om de dosering aan te passen op de hoeveelheid wasgoed én de wasmachine nooit tjokvol te stoppen zodat de was ook echt gewassen kan worden. 
  4. Gebruik je een idos doseerwasmachine? Lees dan even hier verder voor de gebruiksaanwijzing. 
  5. Je kleding blijft te lang vochtig aan het droogrek waardoor bacteriën de kans krijgen en de muffe geur ontstaat. Zet het droogrek op een plek waar het warmer is en je wasgoed dus sneller kan drogen. Een andere moderne optie is om gebruik te maken van een elektrisch droogrek. Zo wordt je wasgoed nog sneller droog.  
  6. Stop je het waasgoed in de droger? Door de warmte kan de parfum wat vervliegen. Dit gebeurt bij cosmetische parfum ook tijdens de zomer. Je kunt dan het beste wat wasparfum druppels op wasbollen druppelen voor een heerlijk resultaat.  
  7. Je gebruikt te weinig wasparfum. Ben je benieuwd hoeveel wasparfum je dient te gebruiken? Lees dan even hier verder voor de complete uitleg. 
  8. Je wasmachine heeft moeite met het detecteren van de wasparfum. Dit kan komen doordat het wasverzachterbakje niet goed schoon is of doordat de wasmachine het gewoon niet ‘’ziet’’. Je zou dan een scheutje natuurazijn kunnen toevoegen zodat de wasmachine het optimaal kan detecteren. Bijkomend voordeel is dat je was ook nog eens heerlijk zacht wordt op een natuurlijke en duurzame wijzen.