Privacy Policy

Laatst bijgewerkt 31/8/2022 – 10:00 uur Nederlandse tijd.

Samenvatting Privacy Policy:

1. Wie is Zèvy?

2. Wij vinden jouw privacy belangrijk

3. Persoonsgegevens en gegevensverwerking

4. Welke persoonsgegevens verzamelen we als Zèvy

5. Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?

6. Wij verkopen je gegevens nooit door

7. Hoelang bewaren wij jouw gegevens?

8. Betalingsgegevens

9. Verkeersgegevens & Cookies

10. Verwijderen van cookies

 11. Onze webshop is beveiligd

12. Rechten van bezoekers en onze klanten

13. Winacties

14. Recht op overdraagbaarheid van gegevens

15. Recht om gegevens te wissen

16. Recht op verzet en klachten

17. Contact opnemen

 

 

 

1. Wie is Zèvy?

Zevy.nl gevestigd te Nederweert, Magnesiumstraat 23 B3, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

De E-Commerce Manager van Zevy is de Functionaris Gegevensbescherming van Zevy.nl. Hij/zij is te bereiken via info@zevy.nl.

De website: www.zevy.nl

 

2. Wij vinden jouw privacy belangrijk!

Wanneer jij Zèvy.nl bezoekt verzamelen wij verschillende gegevens voor verschillende doeleinden. Of wanneer jij een bestelling bij ons plaatst, verzend je automatisch je gegevens aan ons. Je moet er ten alle tijden op kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat zodra jij gebruik maakt van onze website & diensten, je ook akkoord gaat met deze Privacy Policy. Daarnaast kunnen wij op elk moment onze Privacy Policy wijzigen. Het is raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Het is uiteraard uitgesloten dat wij jouw vertrouwelijke gegevens aan derden verstrekken t.b.v. commerciële doeleinden. Wij zullen je gegevens nóóit door verkopen!

Ontdek in deze Privacy Policy hoe wij jouw gegevens verwerken.

 

3. Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Allereerst, om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, hebben we verschillende gegevens van je nodig. Als je je bij ons inschrijft, worden je naam, (e-mail)adres en telefoonnummer opgeslagen. Die gegevens worden uitsluitend gebruikt voor diensten waarom je specifiek hebt gevraagd, dus wanneer je een bestelling bij ons doet of wanneer je je gegevens aanpast.

Zèvy.nl verwerkt drie soorten gegevens: identiteits-, betaal- en verkeersgegevens.

Identiteitsgegevens

Dit zijn gegevens die je invult tijdens het bestel- of registratieproces: 

Let op: niet alle opties zijn verplicht.

  • Titel
  • Bedrijfsnaam
  • Naam
  • Voornaam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Land
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

De bestelgegevens gebruiken we om je bestelling te verwerken en het pakketje zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres en telefoonnummer kunnen hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld, iets is met je pakket. Het e-mailadres dat je hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Natuurlijk kun je wel aangeven dat je graag de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wanneer je je registreert op onze site via 'terugkerende klant', kun je aangeven of je onze digitale nieuwsbrief met interessante aanbiedingen wilt ontvangen. Verder kun je je ook via de link in de nieuwsbrief afmelden. Je overige gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en zullen we zeker ook niet verstrekken aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.

 

4. Welke persoonsgegevens verzamelen we als Zèvy

We verzamelen enkel persoonsgegevens wanneer jij beslist om identificatiegegevens aan ons, al dan niet via de website, mee te delen:

  • Wanneer je onze website bezoekt registreren we je IP adres.
  • Als je klant bij ons gaat worden verzamelen we ook alle administratieve gegevens : Je naam, je adres, je email adres en je accountnaam.
  • Wil je jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief houden we je naam en je emailadres bij.
  • Verder verzamelen we de inhoud van elke communicatie zolang dit nodig is om je onze diensten te verlenen.

Wat doen we daar dan mee ?

  • Wij gebruiken de persoonsgegevens die jij ons meedeelt voor de totstandkoming en uitvoering van de bestelling(en) die je plaatst op Zèvy.nl.
  • Om je te informeren over onze dienstverlening, onze nieuwe producten en om je nieuwsberichten en promotionele berichten te verzenden
  • Om onze werking en service te evalueren
  • Om je te ondersteunen als je een probleem hebt met je je bestelling
  • Om jouw vragen te beantwoorden en met je te communiceren

Voor de verwerking van de persoonsgegevens beroepen wij ons op jouw toestemming en/of op de noodzaak van de verwerking voor het verlenen van onze diensten, dan wel op een wettelijke verplichting of omwille van een gerechtvaardigd belang.

 

5. Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?

We delen jouw persoonsgegevens enkel met derden met jouw expliciete toestemming en indien het nodig is om je onze diensten te verlenen of als het wettelijk verplicht is.

We kunnen jouw persoonsgegevens wel delen met verbonden ondernemingen of met derde partijen die voor onze rekening gegevensverwerking doen zoals bijvoorbeeld onze boekhouder.

Dit is het geval voor onder andere:

  • Je IP adres met Shopify
  • Je accountgegevens (login, naam, mailadres, adres) met onze Ecommerce partner Shopify.
  • Je adresgegevens (voor de verzending) met PostNL & MyParcel.
  • Je Naam en e-mail voor de nieuwsbrieven bij Mailchimp en/of EnorMail.
  • Waar nodig, eventuele gegevens voor de verwerking van onze boekhouding.

Wanneer deze dienstverrichters, voor onze rekening, handelen als gegevensverwerker wordt door ons niet toegestaan dat zij deze gegevens gebruiken of bekend maken op een wijze die niet overeenstemt met de gevallen omschreven in deze privacyverklaring.

 

6. Wij verkopen je gegevens nooit door.

Wij verkopen de persoonsgegevens die wij hebben verzameld niet aan derden noch geven wij deze aan hen vrij, behoudens de gevallen omschreven in deze privacyverklaring of zoals jij ten tijde van de verzameling werd meegedeeld.

Wij kunnen jouw persoonsgegevens wel bekend maken: wanneer bepaalde wetgeving of een juridische procedure ons daartoe verplicht, in kader van een onderzoek naar vermoedelijke of actuele frauduleuze en illegale activiteiten.

 

7. Hoelang bewaren wij jouw gegevens?

We bewaren persoonsgegevens zo lang als nodig is om je onze diensten aan te bieden of voor andere essentiële doeleinden, zoals het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

De gegevens worden verwijderd 5 jaar na de beëindiging van elke samenwerking of na het laatste contact tussen ons, behalve in geval van een lopend geschil.

 

8. Betalingsgegevens

Bij registratie van betalingsgegevens noteren we alleen je betaalwijze. Uiteraard worden bankgegevens niet opgeslagen.

Betalen op rekening of in termijnen bij een externe betaalprovider

Indien je kiest voor betalingsmethode Klarna, dan voert Klarna mogelijk zelf een kredietcheck uit of geeft de voor de verwerking van betalingen verzamelde betalingsgegevens door aan een externe kredietinstelling. Je kunt hiertegen op ieder moment bezwaar maken.

 

9. Verkeersgegevens & Cookies

Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres*, het installeren van een cookie** en het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op onze website.

Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina's worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en digitale nieuwsbrieven) kunnen verbeteren.

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina's via Internet naar de juiste computer te sturen.

** Een Cookie is een verzameling gegevens, een registratiebestandje, die een website overbrengt naar de harde schijf van een computer om ze daar op te slaan. Een cookie identificeert de bezoeker weliswaar niet, maar wel zijn computer. Onze website installeert een cookie voor analyse van je surfgedrag zodat we onze website optimaal kunnen samenstellen.

Cookie verklaring

Deze website (zevy.nl) maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Overzicht van gebruikte cookies

Hieronder wordt beschreven welke cookies we zelf plaatsen en van welke third-party cookies gebruik worden gemaakt.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt.

Social media deel-knoppen

Op de site kunnen deel-knoppen zijn opgenomen om pagina’s te kunnen delen op social media platformen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat een bezoeker ingelogd is, zodat men niet opnieuw op Facebook, Twitter of LinkedIn hoeft in te loggen wanneer zij iets willen delen.

Om te zien wat zij met persoonsgegevens doen die zij met deze code binnen krijgen, kun je de desbetreffende privacy verklaringen inzien op hun eigen website:

Facebook: https://facebook.com/policies/cookies
Twitter: https://twitter.com/privacy
Linkedin: https://linkedin.com/legal/cookie-table

Deze verklaringen en links kunnen veranderen. We doen ons best om deze links up-to-date te houden.

Embedded content

Er kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op deze website wordt ontsloten. Denk hierbij aan YouTube- of Vimeo-video’s. Op vergelijkbare wijze als de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen, kun je vinden in het privacy beleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen controle over.

Vimeo: https://vimeo.com/cookie_list
Google / YouTube: https://policies.google.com/technologies/cookies

De Facebook Pixel

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Facebook, als deel van de ‘Facebook Pixel’-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken en gerichte advertenties te tonen op Facebook. Hierbij wordt een gebruikersprofiel opgebouwd tijdens je bezoek aan deze website. Facebook kan deze informatie aan derden verschaffen indien Facebook hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Facebook verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google Analytics

Via Google Analytics worden op deze website (geanonimiseerd) gegevens over het bezoekgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers door de website navigeren. Wij gebruiken deze informatie om beslissingen te nemen over de inrichting van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Om zorgvuldige verwerking mogelijk te maken hebben we de volgende maatregelen getroffen:

  • We hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;
  • We hebben het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd, wanneer je hebt aangegeven geen statistische cookies geplaatst wilt hebben;
  • We hebben alle mogelijkheden die Google aanbiedt om ‘gegevens met Google te delen’ uitgezet;
  • We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Wil je niet dat je bezoekgedrag wordt bijgehouden? Dan kun je een plugin van Google downloaden die dit voorkomt en is beschikbaar voor Microsoft Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Opera. Deze instelling geldt dan voor alle websites die je bezoekt, dus niet alleen voor deze website. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

Tracking cookies

Tracking cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen, zodat bijvoorbeeld advertenties die worden weergeven relevanter kunnen zijn voor de individuele bezoeker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor zowel de bezoeker als de adverteerder.

 

10. Verwijderen van cookies

Via de instellingen van je browser kun je geplaatste cookies verwijderen. Ook kun je hier het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. Waar deze functie precies zit, verschilt per browser.

 

 11. Onze webshop is beveiligd

De online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina's zijn beschermd met SSL, waardoor je gegevens versleuteld worden verzonden en het onmogelijk is voor derden om je gegevens te zien. Je kunt de beveiliging checken door op de betalingspagina op je rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor 'Eigenschappen'. Je krijgt nu een venster met de verbindingsgegevens. Bij 'Verbinding' staat vermeld dat het om een SSL-verbinding gaat.

Herkomst van gegevens

De gegevens die verwerkt worden verkregen van bezoekers en klanten, die je zelf verstrekt via Zèvy.

Verstrekking van gegevens

Zèvy verstrekt je gegevens aan een beperkte kring van derden die de gegevens voor administratieve doeleinden verwerken:

Mollie.nl & Shopify Payments: voor betalingen middels IDEAL, Creditcard, Bancontant, Giropay, MyBank, Sofortbanking, Maestro, Klarna.

Hiernaast verstrekt Zèvy je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet- en regelgeving ons hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in dit privacy statement omschreven doelen gebruikt.

 

12. Rechten van bezoekers en onze klanten

Als bezoeker of klant van onze website heb je het recht om je tot Zèvy te richten met het verzoek om je mede te delen of onze organisatie je gegevens verwerkt. Zèvy zal binnen vier weken na het verzoek schriftelijk mededeling aan je doen welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en waar deze gegevens vandaan komen, aan wie ze worden verstrekt en voor welke doelen dit gebeurt.

Je hebt tevens het recht, door middel van een tot Zèvy gericht verzoek, om je betreffende persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Je kunt dit verzoek doen als de gegevens feitelijk onjuist zijn, voor de doeleinden van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel in strijd met de wet worden verwerkt.

Wanneer je geen prijs meer stelt op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kun je je afmelden via de afmeld link in de nieuwsbrief. Of door een mail te sturen naar info@zevy.nl. Wij zullen je vervolgens verwijderen uit onze nieuwsbrief.

Geheimhouding

De personen die handelen onder het gezag van de verantwoordelijke, alsmede de verantwoordelijke zelf en zij die toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voorzover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

Beveiliging

Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft Zèvy verschillende beveiligingmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, ongeoorloofd gebruik, ongeoorloofde wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies.

 

13. Winacties

Wij organiseren op verschillende manieren een winactie. In de meeste gevallen doe je mee aan een winactie via social media. Soms verzamelen wij door middel van een winactie emailadressen. Deze gegevens worden alleen gebruikt om je te laten weten of je hebt gewonnen. Ook kan je zelf aangeven of je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. Na de winactie worden je gegevens verwijderd, mocht je niet lid willen worden van de nieuwsbrief. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

14. Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die jij ons gegeven hebt in een gestructureerde, gangbare vorm te ontvangen, al dan niet met de bedoeling de gegevens over te dragen aan een andere partij. Dit kan door een verzoek te verzenden per mail naar info@zevy.nl.

 

15. Recht om gegevens te wissen

Je kunt op gelijk welk moment en in overeenstemming met de regelgeving inzake gegevensbescherming, jouw recht om gegevens te wissen uitoefenen. Dit kan door een verzoek te verzenden per mail naar info@zevy.nl.

Naar aanleiding van dergelijk verzoek zullen wij geen verder gebruik maken van jouw persoonsgegevens en zullen wij deze persoonsgegevens enkel nog bewaren voor zover en in de mate dat dit noodzakelijk zou zijn om aan een wettelijke verplichting te voldoen.

 

16. Recht op verzet en klachten

Wanneer jij wenst dat wij jouw gegevens niet langer verwerken, kan jij jouw toestemming te allen tijde – geheel of gedeeltelijk - intrekken. Dit kan dan wel tot gevolg hebben dat wij onze diensten niet meer kunnen verlenen. Dit kan door een verzoek in te dienen per mail naar info@zevy.nl.

 

Wanneer jij op een bepaald moment vindt dat een van je rechten niet werden gerespecteerd, kunt je daarenboven ook een klacht neerleggen bij de autoriteit persoonsgegevens (zie: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/).

 

17. Contact opnemen

Mocht je na het lezen van dit privacy statement toch nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken op onze website, neem dan gerust contact op via info@zèvy.nl

 

Zèvy.nl kan tussentijds dit privacy statement aanpassen wanneer er zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, wetgeving, verwerkingen of verstrekkingen.