Hoe gebruik je wasparfum

Hoe gebruik je wasparfum?

Hoe gebruik je wasparfum? Een veelgestelde vraag waar we graag op terug komen. De wasparfum van Zèvy is een duurzame vervanger van wasverzachter. Het laat géén laagje achter op je kleding en is biologisch afbreekbaar. De parfums zijn gemaakt van 100% eau de parfum en blijven weken in je wasgoed hangen. Klinkt goed, toch? Laten we beginnen, want er zijn meerdere manieren om wasparfum aan je was toe te voegen.  

 

Hoe gebruik je wasparfum? 

Hoe gebruik je wasparfum? Wasparfum voeg je altijd toe aan het wasverzachterbakje. Dit zorgt ervoor dat de wasparfum met de laatste spoeling meegaat en dus niet tijdens het wassen al wordt weggespoeld.  

Daarnaast is parfum heel persoonlijk. Net als cosmetische parfum kun je de hoeveelheid van wasparfum ook zelf bepalen. Mocht je niet weten waar te beginnen, dan adviseren wij om 2,5ml (een half dopje) tot 5ml (een heel dopje) te gebruiken per 5 kilogram wasgoed. Vervolgens kun je het verhogen of verlagen. Let wel op, dit is zo bij de wasparfum van Zèvy. Bij andere merken dien je over het algemeen (veel) meer te gebruiken omdat zij niet zo geconcentreerd zijn.  

TIP: Ontdek & bekijk hier de beste wasparfum en profiteer van 10% korting dankzij de kortingscode: BLOG 

Hoe gebruik je wasparfum voor een optimale geurbeleving?

Voor een optimale geurbeleving adviseren wij maximaal 1 spoeling, maximaal 60 graden en het wasgoed op een droogrek te laten drogen.  Voeg de wasparfum aan het wasverzachterbakje toe. Dit kan eventueel met natuurazijn vermengd worden.   
Gebruik wasmiddel volgens de aanbevolen hoeveelheid. Te veel of te weinig kan de hechting van de wasparfum aan het textiel beïnvloeden.   

Hoe gebruik je wasparfum voor een extra geurbeleving?

Voor een extra geurbeleving druppel je de wasparfum op drogerballen. Heb je het proefpakket gekocht? Tik dan op de achterkant van het flesje voor een makkelijke dosering.   

Gebruik je een Idose (doseerwasmachine)? Per 5ml (1 dopje) voeg je 2 a 3 dopjes water of natuurazijn toe. De wasmachine stel je op 10ml in als je een subtiele geur wenst en op 15ml als je een krachtigere geur wenst.  

Hoe gebruik je wasparfum op een andere manier?

Wasparfum op een andere manier gebruiken? Dat kan! Je kan het bijvoorbeeld toevoegen aan de handwas. Let wel op dat je echt maar een paar druppels gebruikt. Je kunt het ook op een wattenschijfje druppelen en in je reiskoffer stoppen. Zo heb je nooit meer last van muf wasgoed tijdens je heerlijke vakantie! 

Dus heb jij je altijd al afgevraagd, hoe gebruik je wasparfum? Dan heb je nu het antwoord.