Hoeveel druppels wasparfum gebruiken?

Hoeveel druppels wasparfum gebruiken?

Hoeveel druppels wasparfum gebruiken? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag bij ons op de klantenservice. Het heeft met veel factoren te maken en helaas zijn sommige factoren niet te beïnvloeden. Gelukkig kunnen we daar wel mee spelen om zo de wasparfum optimaal te laten geuren in je wasgoed. Dit kan door de wasparfum in verschillende doseringen toe te voegen of de wasmachine anders in te stellen. Daarnaast kun je de wasparfum ook in de droger gebruiken of tijdens een handwas. Ideaal! 

 

Hoeveel druppels wasparfum gebruiken? 

Over naar de grote hamvraag! Parfum is heel persoonlijk, net als cosmetische parfum kun je wasparfum naar wens gebruiken. Er is geen goed of slecht. Wij hebben feedback gehad van consumenten die slecht een aantal druppels toevoegen, tot consumenten die een dopje toevoegen. Om even een beeld te schetsen, een dopje is 5ml dus dat is een klein scheutje. Zelf adviseren wij een half (2,5ml) tot een heel dopje(5ml). Dit is het gemiddelde advies voor een volle wasmachine met 5 kilo wasgoed. Daarnaast zou ik adviseren om hier naar wens mee te experimenteren. Onze Zanzibar Nights is namelijk een hele krachtige geur waarvan je wellicht minder gebruikt, dan de frisse geur van Flowers & Fruit. Het zijn allen eau de parfum geuren dus je hebt er nooit veel van nodig. Hierdoor is het heel zuinig in gebruik en doe je met een fles van 250ml zo’n 100 wasbeurten! Duurzaamheid ten top!  

De wasparfum voeg je altijd toe aan het wasverzachterbakje zodat het met de laatste spoeling mee gaat. Zou je het in het wasmiddelbakje gieten, dan wordt het met de eerste spoeling gepakt en spoel je de wasparfum min of meer weg.  

 

Hoeveel druppels wasparfum gebruiken bij een handwas? 

Doe je een handwas? Dan is het te adviseren om te werken met enkele druppels. Je gebruikt namelijk veel minder water en ook minder was waardoor de geur anders te intens kan worden.  

 

TIP: Ontdek & bekijk hier de beste wasparfum en profiteer van 10% korting dankzij de kortingscode: BLOG

 

Hoeveel druppels wasparfum gebruiken bij een (idose) doseerwasmachine? 

Deze wasmachine dien je anders in te stellen. Je kunt dit het beste als volgt doen:  Per 5ml (1 dopje) voeg je 2 a 3 dopjes water of natuurazijn toe. De wasmachine stel je op 10ml in als je een subtiele geur wenst en op 15ml als je een krachtigere geur wenst.