Is wasparfum goed?

Is wasparfum goed?

Is wasparfum goed? De vraag die ons allemaal bezighoudt, is wasparfum goed? Er valt ook geen eenduidig antwoord op te geven. Dit komt doordat er inmiddels tal van merken zijn, de één professioneler dan de ander. De één veiliger en kwalitatiever dan de ander. Het hangt af van je eigen wensen of een wasparfum ‘’goed’’ is. Feitelijk gezien is een wasparfum goed als deze aan de Europese wetgeving voldoet en dus de juiste etikettering heeft, voorzien is van een batchnummer en er ook daadwerkelijk parfum op de ingrediëntenlijst staat. Staat er geen parfum op, dan is het officieel ook geen wasparfum maar een veredelde wasverzachter.  

 

Is wasparfum goed? 

Als we ons beperken tot de echte wasparfums voorzien van parfum en die aan voorgenoemde voldoen, dan is wasparfum zelfs beter dan menig andere wasverzachter. Wasverzachter legt namelijk een laagje over het textiel. Hierdoor kan je huid niet meer goed ademen met als gevolg overmatig transpireren, textiel dat sneller faal wordt, huidallergieën en het belast het milieu enorm. Enerzijds door de grote hoeveelheid die je dient te gebruiken. Anderzijds door de grote verpakking plastic en de transportkosten die hiermee zijn gemoeid.  

De echte wasparfums zijn een duurzaam alternatief voor wasverzachter. Het is niet schadelijk voor je wasmachine en ook niet schadelijk voor je textiel of het milieu. Dat laatste geldt althans voor de wasparfums van Zèvy. Deze zijn biologisch afbreekbaar en voorzien van 100% eau de parfum. Je hebt er dan ook maar een paar milliliter van nodig dankzij de supersterke concentratie.  

Wil je nou toch graag naast de fantastische geur aan je wasgoed, ook dat het lekker zacht is? Voeg er dan wat azijn aan toe. Hoe dit precies werkt, vind je hier terug. De natuurazijn ga je niet ruiken, maar de geur van de wasparfum blijft maandenlang in je wasgoed hangen 

 

TIP: Ontdek & bekijk hier de beste wasparfum en profiteer van 10% korting dankzij de kortingscode: BLOG

 

Ben je benieuwd hoeveel druppels wasparfum je dient te gebruiken? Lees dan even hier verder!